Abonneewerving VARAgids

2 januari 2017
DM_Bezoekers50plusbeurs.jpg

Abonneewerving via direct mail 

Elk jaar stromen er abonnees uit, dus de lat ligt altijd weer hoog om genoeg nieuwe abonnees te werven. We hebben daarom een papieren mailing gemaakt met diverse aanbiedingen qua prijs en premium. Zowel voor oud-abonnees als voor koude bestanden Degelijke mailings, in een bewezen vorm. Een compact maar compleet mailpack dat kostentechnisch acceptabel is. Sterke copy en aansprekende vormgeving in de huisstijl, die de gids goed verkoopt en het aanbod scherp voor de poort zet. Met goede resultaten als gevolg, zowel in de eerste ronde als in de tweede uitrol.

Inserts voor diverse externe titels

Een A5-kaart is klein, maar kan een flink afstudeerproject zijn als de oplage groot is en de respons (uiteraard) zo hoog mogelijk moet zijn. Feitelijk  is een A5-insert een complete minimaling, die een heel hoge attentiewaarde moet hebben als hij uit een tijdschrift valt. Stoppinpower die de aandacht trekt, die meteen duidelijk maakt wat er aan de hand is, waarom de VARAgids aantrekkelijk is en waarom de ontvanger nu zou moeten reageren. Een puzzel, waar we ons heerlijk op uitgeleefd hebben, met meerdere versies en tests als uitkomst.

Workshop commerciële vormgeving

Vormgeving voor direct marketing is niet gericht op het maken van een mooie, maar op het maken van een effectieve uiting. Dit vraagt erom op de stoel van de ontvanger te gaan zitten, te snappen hoe ontvangers kijken, waarmee we ze kunnen prikkelen, wat ze in beweging zet en dit te vertalen in tekst, beeld en vormgeving. Uiteraard met behoud van de gewenste (huis)stijl. Om deze slag te maken, heb ik een workshop gedaan met de vormgever van BNN-VARA en hem ondersteund bij het maken van enkele uitingen. En geholpen bij het opzetten van nieuwe templates voor vaste pagina’s in de gids die gericht zijn op het belonen van abonnees en het converteren van losse kopers in abonnees.