Ju-broch.png

29 augustus 2017

Een grootformaat visitekaartje van 40 pagina’s

Jubels is een uiterst modern grafisch bedrijf, dat alle disciplines in huis heeft, van hoogkwalitatief drukwerk, bijzondere boeken en printwerk op bijzondere materialen tot complete multichannelcampanges met geïntegreerde online en offline uitingen. Om deze uitgebreide dienstverlening neer te zetten, in een sfeer die zowel professioneel als creatief is, hebben we een brochure ontwikkeld van 24 x 36 cm groot. Maar liefst 40 pagina’s met een kijkje in de keuken van Jubels. Veel ‘work in progress’-beeld, korte teksten en heldere overzichten van de dienstverlening en technische mogelijkheden.

Van vorm, stijl en tekst tot fotografie

Mijn rol was in dit geval uitgebreid. Na een brainstorm met de vormgevers Stefan en Adrian Silvestri en Jeroen van Druenen van Jubels heb ik een concept bedacht, grof neergezet, de copy geschreven en de fotografie verzorgd. De brochure bevat veel beeldvullende foto’s en spreads, niet geposeerd of gestyleerd, maar een levensechte impressie. Het resultaat is prachtig, een indrukwekkend visitekaartje.

Wilt u meer afbeeldingen zien? E-mail naar harm@burowolda.nl


bula.png

29 augustus 2017

Heel veel exclusieve tuinhaarden en pizza-ovens

Bula Outdoor biedt de mooiste en meest exclusieve tuinhaarden en pizzaovens aan. Geen gewone bbq’s of doorsnee vuurkorfjes, maar prachtig design en vervaardigd met de beste materialen. Deze buitenhaarden en pizza-ovens zijn een aanwinst voor de tuin. Evenals de overige producten in het assortiment, van tuinstoelen en buitenlamp tot buitenkeuken.

Traffic genereren voor de nieuwe showroom

Rond de opening van de nieuwe showroom in Bussum is een serie advertenties gemaakt, met ‘Design voor elke dag dus!’ als terugkerende kreet. Telkens met een aanbod. De ene keer kans op een gratis tuinhaard en de andere keer korting op tuinstoelen. Bula Outdoor staat inmiddels aardig op de kaart in Bussum.

Wilt u meer afbeeldingen zien? E-mail naar harm@burowolda.nl


Stjansprocessie.png

29 augustus 2017

Enige processie boven de grote rivieren

Rond 24 juni vindt in Laren elk jaar de Sint Jansprocessie plaats. De enige katholieke processie boven de grote riveren. Hij loopt van De grote Sint Jansbasiliek in het dorp naar het Sint Janskerkhof aan de rand van de hei. En terug uiteraard. De verering van Sint Jan de Doper in Laren is al heel oud, een eerste kerkje gewijd aan hem werd al rond 1300 gebouwd. De eerste bewaard gebleven berichten van een processie dateren uit 1564. En anno 2017 worden nog altijd de erepoorten langs de route gebouwd, hangen de vlaggen uit en lopen vele honderden gelovigen en geestelijken met vaandels en wierook door de straten.

Middeleeuwse taferelen in mondain Laren

Het is een prachtige bedevaartstocht, met biddende monniken, zingende mannen en vrouwen, Middeleeuws ogende vaandels die in de wind wapperen, priesters die met wierook zwaaien en meisjes met kruisen in hagelwitte jurkjes. De foto’s zijn prachtig, menselijk, indringend. Wezensvreemd om dit tafereel te zien in Laren. Wil je meer foto’s zien? Mail even naar harm@burowolda.nl


Howden.png

29 augustus 2017

Unieke propositie en heldere campagnelijn

Met meer dan 600 vestigingen is Howden Keukens een enorm succes in de UK. Nu wil Howden ook het veroveren met haar unieke propositie voor vakmensen en aannemers, want Howden is een groothandel die altijd alle keukens op voorraad heeft. En dankzij vertrouwelijke handelsprijzen kan de vakman of aannemer zelf de prijs voor zijn klant bepalen. Om deze sterke usp’s goed te communiceren heb ik de propositie in diverse formaten uitgeschreven, alle vaste onderdelen gedefinieerd en een campagnelijn ontwikkeld. Feitelijk een goed fundament, dat zorgt dat de communicatie helder en consistent. En dat de onderscheidende propositie duidelijk neerzet.

Concept, copy en fotografie voor 2-wekelijkse acties

Om alle aannemers en vakmensen naar het depot in Amsterdam-Duivendrecht te trekken, heb ik vervolgens samen met Jubels de eerste promotionele uitingen bedacht en gemaakt. Direct mail in de vorm van A4 ansichtkaarten, waarvoor ik ook de copy en de fotografie heb verzorgd. Elke twee weken ontvangt de doelgroep in groot Amsterdam vanaf nu aanbiedingen op deze manier, in een vast en herkenbaar stramien. De depot manager spreekt de vakmensen en aannemers persoonlijk aan, nodigt ze uit en biedt ze premiums aan die handig zijn in hun dagelijkse praktijk. Wie weet kunnen we dit volgend jaar nog verder uitbreiden als Howden Keukens besluit nog 10 vestigingen in Nederland te openen.

Wilt u meer afbeeldingen zien? E-mail naar harm@burowolda.nl


edel-d-r-1.jpg

29 augustus 2017

Een verrassende leperello van plano 56 cm lang

Bij het aanbieden van nieuwe herdenkingsmunten is beleving van groot belang want niemand heeft de munt per se nodig. Daarom hebben we de eerste 50 mm grote Michiel de Ruyter munt ooit een bijzondere brochure bedacht. Een leperello oftewel ‘muizentrap’, met pagina’s die naar voren steeds kleiner worden. Hierdoor zie je als hij gesloten is drie stroken, van drie pagina’s, met uitsluitend beeld. Zo zijn de drie hoofdonderwerpen direct zichtbaar: Michiel de Ruyter, de Nederlandse schepen bij Chatham én de munt. Een niet vaak gebruikte vorm die de attentiewaarde duidelijk verhoogt.

Schaarste en gratis manchetknopen gemaakt van oude VOC-duiten

Het mailpack bestond verder uit een brief met antwoordkaart, plus een retourenvelop. Het geheel werd verzonden in een C4-envelop. Schaarste speelde een belangrijk rol in het verhaal, want op het moment van aanbieden was een groot deel van de oplage al vergeven. Bovendien kregen 100 relaties van Edel Collecties die snel inschreven gratis een set vergulde manchetknopen gemaakt van originele VOC-duiten. Al met al een mooi gepresenteerd sterk aanbod, dat goed heeft gerespondeerd.

Wilt u meer afbeeldingen zien? E-mail naar harm@burowolda.nl


j-wwwtoz.jpg

29 augustus 2017

‘Werk waar we trots op zijn’

Soms is een eenvoudige oplossing de beste. In dit geval was de vraag: hoe maken we de relaties van Jubels duidelijk wat Jubels allemaal kan? Mijn antwoord: door werk te laten zien. Daarom heb ik een stramien verzonnen een vaste subjectline en header, namelijk: Werk waar we trots op zijn’, gevold door een # en een volgnummer. En het belangrijkste natuurlijk: 4 afbeeldingen van werk met hierboven wat het is en eronder een korte toelichting. Duidelijker kan niet.

Hoge open rate en klanten die graag opgenomen willen worden

Sinds het begin is de open rate verrassend hoog. En diverse klanten ‘klagen’ dat hun werk nog niet in een e-mailnieuwsbrief aan bod is gekomen. Een goed teken, helemaal omdat de grote diversiteit aan online en offline uitingen op deze manier aan bod komt, zonder saaie opsomming en zonder overkill aan afbeeldingen. Kortom: deze e-mails werken.

Wilt u meer afbeeldingen zien? E-mail naar harm@burowolda.nl


Schermafbeelding-2017-08-29-om-12.24.24.png

29 augustus 2017

Persoonlijk opleidingsadvies voor oud-deelnemers

Met Tim Diaglogue Marketing heb ik een concept voor de campagne van ICM bedacht. Een direct marketing campagne met direct mail, e-mail, een reminder en telefonische opvolging, met als doel oud-deelnemers te motiveren zich in te schrijven voor een opleiding. Hiertoe ontvangen ze een persoonlijk opleidingsadvies, met opleidingen die een direct vervolg zijn op of in het verlengde liggen van de eerdere opleiding.

Sterk gepersonaliseerd én een gratis ICM powerbar

De mailing bevatte volop personalisatie, van het adresveld en de aanhef boven de brief tot groot gebruik van de naam van de ontvanger, maatwerk op het gebied van opleidingsadvies, een persoonlijke url (purl) naar de landingspagina en de inprint van de antwoordkaart. Persoonlijker kan niet.

Bij inschrijving voor 1 september kreeg de ontvanger een gratis ICM-powerbar t.w.v. € 50,- om zijn mobiel op te laden. Bovendien bevatte de campagne handige tools, zoals een e-mail die de ontvanger met 1 klik van zijn muis naar zijn baas kon versturen, om deze te overtuigen van het nut van de opleiding. Al met al een sterke combinatie… en die was ook nodig om de flinke targets te halen.

Wilt u meer afbeeldingen zien? E-mail naar harm@burowolda.nl


Schermafbeelding-2017-08-29-om-12.21.15.png

29 augustus 2017

Overbrugging van het opzegmoment van beveiligingscontracten

Klanten met een Feenstra alarmsysteem hebben een contract dat na 5 jaar afloopt. Om opzeggingen te voorkomen, heb ik een e-mailing geschreven, plus een reminder e-mail, om klanten over het opzegmoment heen te tillen. Een eenvoudige e-mail, met minimale opmaak, zodat deze geen reclamische uitstraling heeft. De serieuze subjectline maakt de e-mails belangrijk en officieel, we wilden namelijk dat de ontvangers zouden reageren, zonder reactie

E-mailing en een reminder met keuze uit twee aanbiedingen

Het aanbod, de timing vlak voor het verlopen voor het contract en de urgency van twee weken zijn cruciaal in deze e-mails. De klant mag kiezen voor een verlening van twee jaar of voor één jaar. De verlenging van twee jaar is echter vele malen aantrekkelijker, met een gratis extra module voor bediening van het alarmsysteem via de smartphone t.w.v. € 199,-. Hierdoor is het zelfs mogelijk via bewegingsmelders met camera op afstand in je eigen huis rond te kijken. Het aanbieden van een keuze werkt goed als één van de twee opties duidelijk minder aantrekkelijk is. De ontvanger is dan niet bezig met de vraag óf hij zal reageren, maar met zijn voorkeur.

Wilt u meer afbeeldingen zien? E-mail naar harm@burowolda.nl


rembrandmunt-1200x824.jpg

29 mei 2017

Nationale Herdenkingsmunt

Omdat De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn 375 jaar bestaat in 2017, is een herdenkingsmunt geslagen in een oplage van 2.500 stuks. Een munt met een diameter van 40 mm, zwaar verguld, met aan de voorzijde Kapitein Frans Banninck Cocq, de centrale figuuur op het schilderij en de commandant van de afgebeelde compagnie. Aan de keerzijde de Nederlandse leeuw en de tekst Koninkrijk der Nederlanden.

Officiële mailing op C4 formaat

In opdracht van Edel Collecties heb ik met vormgever Kees Janmaat een mailing gemaakt om relaties van Edel uit te nodigen voor de voorintekening. Deze relaties weten hierdoor zeker dat ze de munt krijgen. Op de persoonlijke adresdrager met beeld van de munt, hebben we daarom een persoonlijk voorintekenpas met voorintekencode laten plakken. Verder bevat het mailpack een 4-pagina A4 met voorop een gepersonaliseerde brief, aan de binnenzijde een overzicht van de historie van De Nachtwacht en aan de achterzijde een overzicht van het aanbod. Verder een zware A4 specificatiekaart en een antwoordenvelop. De mailing is multichannel ingezet en nagebeld.

Wilt u meer afbeeldingen zien? E-mail naar harm@burowolda.nl


jubelsposter.jpg

29 mei 2017

Voorstel-mailing voor nieuwe klanten en prospects

Bij ‘binnenkomst’ in de database krijgt binnenkort elke nieuwe prospect en klant deze mailing, die de dienstverlening van Jubels in de volle breedte neerzet: van kwalitatief drukwerk, de productie van bijzondere boeken en extra grote/dikke/complexe producties tot complete multichannel campagnes met een mix van offline en online uitingen, van persoonlijke landingspagina en banner tot direct mail.

Groot formaat envelop, brief en poster (plus tegoedbon)

Dit is de eerste uiting van de gestandaardiseerde voorstelronde. Deze bestaat uiteindelijk uit een serie mailings en e-mailings die ervoor moeten zorgen dat ‘iedereen’ goed weet waar Jubels goed in is en wanneer ze moeten bellen. Deze mailing wordt gedrukt op de Xerox iGen 5 digitale drukpers. Een bijzonder grote envelop, met een oversized brief en een uitklapposter met aan de ene kant de propositie van Jubels en een overzicht van de dienstverlening. En aan de andere kant één grote foto van mooi werk van Jubels. Op dit grote werkbeeld zit als een kameleon een tegoedbon van € 250,- verstopt, hij is aan de zichtzijde identiek bedrukt als het stuk poster waarop hij geplakt is.

Wilt u meer afbeeldingen zien? E-mail naar harm@burowolda.nl